Terassilasitukset kokonaisurakointina

Parpe Oy, Hämeenlinna

Parpe

Ympärivuotiseen käyttöön

Terassilasituksella teet kotiisi lähes ympärivuotisen viihtyisän lisätilan. Lasitus suojaa ulkoa tulevalta melulta, pölyltä, lehdiltä ja lumelta. Lasituksella säästät myös lämmityskustannuksia.

Lasitukset toimitamme alumiini- tai puurungolla ja tarvittaessa aurinkosuojaverhoilla. Lasit ovat karkaistua turvalasia ja niiden pystyreunat on hiottu. Myös lasin lämpöeristävyys on valittavissa.

Kaikki materiaalit ovat säänkestäviä ja ruostumattomia ja ne toimitetaan viiden vuoden takuulla!

Parpe

Runkorakenteet ja lasikatto

Terassin runkorakenteet toteutamme alumiinista tai tarpeen mukaan puusta. Alumiiniprofiilien värivaihtoehtoina ovat kaikki RAL-kartaston värisävyt.
­
Lasikatolla saadaan yhtenäinen ja ilmava kokonaisuus. Lasikatto kestää sään vaihtelut ja katseet. Turvallinen lasikatto on helppo huoltaa ja puhdistaa.
­
Suosittelemme ensisijaisesti aina lasikattoa, vaikka muitakin katemateriaaleja voimme käyttää.

Parpe

Liukulasit

Lukkan GL -liukulasit on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöisiksi ja toimintavarmoiksi. Profiilit on varustettu harjalistalla. Suljettuna profiilit ovat kiinni toisissaan.

Näin muodostuu useasta elementistä yhtenäinen seinä, joka ei kolise ja on tiivis. Kestovoideltu ja laakeroitu pyörä on markkinoiden paras. Lasit on asennettu kumitiivisteellä.
­
Lukkan GL liukulasit on varustettu yksinkertaisella lasilla, ja ne soveltuvat eristämättömiin tai vähän eristystä vaativiin tiloihin.
­
Lukkan GL on VTT:n testaama tuote tuulenpaineen ja sadevedenpitävyyden suhteen.
­
Lukkan Termo -liukulasit on varustettu kaksinkertaisella eristyslasilla ja ne soveltuvat kohtuullista lämmöneristävyyttä vaativiin tiloihin, kuten viherhuoneet ja eristettyihin terasseihin sekä erilaisiksi palveluluukuiksi esimerkiksi kioskeihin. Termon profiilit ovat kylmäkatkotut.

Pystypuitteeton lasitus

NIKA-terassilasitus on pystypuitteeton lasitusjärjestelmä. Lasitus ei juuri muuta talon arkkitehtonista ilmettä pystypuitteettomuutensa ansiosta. Järjestelmä perustuu alhaalta kantavaan rakennelmaan lasien liikkuessa pyörien varassa.

Lasit liukuvat ja kääntyvät yksitellen terassin toiselle tai molemmille puolille. Lasit voidaan helposti avata ja sulkea. Saranaovena toimivan lasin saa lukittua sisäpuolelta, lisävarusteena olevalla Nika-Abloy-lukkojärjestelmällä myös ulkopuolelta.

Lasitusta kantava liukuprofiili on vain 25 mm korkea ja siinä on kompastumista estävä liuska. Useat yläprofiilit antavat erilaisia kiinnitysvaihtoehtoja kattorakennelmiin.

Lasit ovat 8 mm tai 10 mm karkaistua turvalasia ja niiden pystyreunat on hiottu. Kaikki materiaalit ovat säänkestäviä ja ruostumattomia. Lasit karkaistaan DIN 1249-12:n mukaisesti.

Karkaisu lisää lasin pinnankestävyyttä moninkertaiseksi normaaliin lasiin verrattuna. Lasi kestää karkaisun jälkeen paremmin iskuja, taivutusta sekä lämmönvaihteluja.